שיטות למדידת חום לילדים

הורים רבים חוששים למדוד חום בצורה רקטלית (בפי הטבעת) מחשש לגרימת אי נוחות או להם.

ד״ר דורון רול, מומחה ברפואת ילדים והמנהל הרפואי של מידור קידס, מפרט שיטות חלופיות ולהורים שאומרים שהן אינן מדויקות מספיק הוא מדגיש – כי לא למדוד חום זה עוד פחות מדויק.

אז מה הדרכים הנוספות למדידת חום לתינוקות ולילדים? ד״ר רול מפרט –

האמצעי הנפוץ ביותר הוא מדחום דיגיטלי.

קיימים סוגים שונים של מדחום דיגיטלי הנבדלים זה מזה בעיקר במהירות התוצאה המתקבלת (ובהתאם, במחיר). מדחום דיגיטלי הוא אמין, קל מאוד לשימוש ובמחיר סביר.

כיצד מומלץ למדוד חום באמצעות מדחום דיגיטלי? השיטה הטובה ביותר היא הושבת הילד כשגבו אל ההורה הבודק ומדידה בבית השחי, כך שצד המדחום פונה מעלה וניתן לקריאה בקלות. אם המדחום אינו מהיר מאוד, למשל 30-60 שניות עד לקבלת התוצאה, ד״ר רול מדגיש כי אין הכרח להמתין עד לצפצוף המסמל את סיום הבדיקה משום שתחילה, הקפיצות בחום הן גדולות ולאחר מכן איטיות ובשלב זה כבר ברור מהו תחום החום שלילד.

האמצעי השני והנוח מאוד הוא מדחום אינפרא-אדום למצח.

ד״ר רול מציין כי מומלץ לבדוק את סוג המכשיר והביקורות עליו לפני הרכישה, שכן מדובר במכשיר יקר (בערך כ 200 ש״ח) וקיימים סוגים שונים בשוק. מדויקים יותר ומדויקים פחות.

היתרון העיקרי באמצעי זה הוא היכולת למדוד את החום גם בעת שהתינוק או הילד ישנים והוא אינו מצריך שיתוף פעולה עם הילד.

האמצעי השלישי – מדבקות חום.

המדבקות נמכרות בצבעים ובדמויות חמודות ומחזיקים עד 48 שעות.

ד״ר רול מדגיש, כי אמצעי זה מומלץ לשם מעקב אחרי מגמת החום ולא לבדיקה מדויקת של התוצאה, אך נוח מאוד לשימוש ואינו מחייב להעיר את הילד לבדיקה.

עוד חשוב לציין, כי קיימים אמצעים נוספים למדידת חום – מדחום לאוזן, מדבקות חום למצח ומוצצים שהם מדי חום, אך אלה דורגו במבחנים רבים כלא יעילים ולא מדויקים מספיק.

תרגישו טוב!